Menthetetlenül elkezdődött a 2016-os újév. Lassan mindenki kezd visszarázódni a korábbi kerékvágásba..

Persze ezt nem mindenki szeretné! Ha te is azok közé tartozol, akik az elmúlt évben folyamatos időzavarral küszködtek, és az idei évet szeretnék egy kicsit másképp, kevesebb stresszel és küszködéssel megélni, akkor az alábbi 3 egyszerű időhatékonysági tipp betartása máris fényévekkel fog közelebb vinni egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb új év felé.
2016

3 időgazdálkodási gyorstipp 2016-ra, hogy ne kerülj folyton időzavarba

1, Tedd meg, amit meg kell tenned és légy következetes!

Egyszerű nem? NEM! 🙂 Egyáltalán nem az, ezt én is nagyon jól tudom. Viszont ez a leggyakoribb akadálya annak, hogy elkerüld a kapkodást.

Tudod, hogy van egy feladatod, tudod, hogy meg kellene tenni, tudod, hogy most, azt is, hogy miért kellene megtenned.. Aztán mi történik általában az emberek nagy részénél? A másodperc töredéke alatt villan be az agyukba egy “megmentő” gondolat – nevezhetném kifogásnak is -, hogy miért is nem “tudja ” most megtenni, elvégezni, megtanulni, felhívni, elintézni, megtervezni és így tovább.

Ha annyit megteszel ebben az évben, hogy ilyenkor felismered, hogy ez a megmentő terv az egyik legnagyobb ellenséged, a kisördög, ami visszatart, és ez után következetesen ellenállsz a kísértésnek, a hatékonyságod óriási ugrásokkal fog nőni.

2, Hosszú távon gondolkodj!

A második időgazdálkodási gyorstipp 2016-ra, gondolkodj hosszú távon, és ne akarj mindent egy nap alatt megoldani. Általános probléma, – bevallom nálam ez nagyon gyakori – , hogy szeretnék mindent azonnal megcsinálni, megoldani. Ha folyton ide-oda ugrál az ember a jobbnál jobb ötletek közepette, egyszer csak azt veszi észre, hogy semmit nem fejezett be.
Tervezd meg az évedet, de ne légy magadhoz túl szigorú, iktass be pihenő időszakokat, és ne tervezd túl magad.

3, Ha egy projektet sikeresen befejeztél, jutalmazd meg magad!

Az élet nem csak munkából áll. Legalábbis nem kellene, hogy így legyen. Ha néha nem tudsz pihenőt tartani és végigtekinteni az eredményeiden, elégedettséggel és örömmel, akkor mi értelme az egésznek?
Jól látod! SEMMI!
Tudod mit tettem az idei évem tervezésekor. Életemben először az első, amit beírtam a naptáramba, azok a pihenőnapok voltak. Havi 1. Ezeken a napokon nem fogok emailt olvasni, nem fogok blogot írni, nem fogok dolgozni. Csupa olyan dolgot tervezek be erre a napra, ami kikapcsolódást nyújt, örömet okoz. Szerintem próbáld ki te is, és év végen beszámolunk róla, hogy sikerült betartani! 🙂

Szép napot neked és ne feledd, apró lépésekben haladj. Kezd ezzel a 3 aprósággal! Meglátod meglesz az eredménye.

Szeretnél további hasznos cikkeket, hogy boldogabb és kevesebb küszködéssel teli 2016-os évet élj meg? Jelentkezz az ingyenes időhatékonységi tippekért most! >>>

Ha nem szeretnél lemaradni a további hasznos cikkekről, likeold a www.ertekesido.hu weboldal FB csoportját!

Németh Eszter

A családbarát időgazdálkodás megszállottja
www.ertekesido.hu
www.ertekesido.dxn.hu