Tudod mivel vagy képes maximálisan romba dönteni a hatékonyságod és az időd megfelelő kihasználását? Azzal, hogy abban bízol, hogy az elkerülhetetlen elkerülhető lesz. A halogatás, a hatékonyság halála.
Azzal, hogy bár tudod, hogy meg kell tenned valamit, mégis abban bízol, hogy majdcsak történik valami csoda és egy varázspálca suhintásra eltűnik, megsemmisül, valaki megoldja azt, amit Neked kellene, magad alatt vágod a fát. Azt hiszed, hogy az idő neked dolgozik… Hát jobb, ha észreveszed, hogy nem így van.

Mit tegyél, hogy leküzd ezt a rossz szokást?

1, Gondolj bele, hogy az ideális pillanat sosem fog eljönni

Mindannyian várunk egy jelre, valamire, amiről biztosan tudjuk, hogy jelzi, itt az idő. Sokszor azonban ez a jel késik, vagy egyáltalán nem jön el. Ilyenkor azt érezzük, hogy minden ellenünk van, minden összeesküdött ellenünk.
Mielőtt azonban végleg magadba zuhannál érdemes elgondolkodni azon, hogy az ideális pillanat nem létezik. A Most-nál nincs jobb lehetőség.

2, Tökéletes megoldás nem létezik!

Ha arra vársz, hogy valamit tökéletesen csinálj meg, akkor hiába vársz. Nincsenek tökéletes megoldások. De vannak nem működő, működő, hatékony, eredményes megoldások.
Ha hallottál, már a Pareto szabályról, tudod, hogy az erőfeszítések 20%-a hozza az eredmények 80%-át. Ez persze nem azt jelenti, hogy amiről azt gondolod, hogy csak egy kicsit visz közelebb az eredményhez, azt ne tedd meg.

3, Kifogás= eredménytelenség

Most azért nem alkalmas a pillanat, mert, …. ma fáradt vagyok, nincs kedvem, ma úgy sem sikerül, mert boszorkányok potyognak az égből.
Aha, persze. Kifogásokat mindig lehet találni. De valóban ez a legjobb megoldás?
Tényleg nem megy, vagy egyszerűbb így pillanatnyilag?
A pillanatnyi megkönnyebbülés, nem hoz tartós eredményt.

4,Terv=hatékonyság és eredmény

Sokan nem terveznek, mert azt gondolják, hogy az élet kiszámíthatatlan, és úgysem az lesz, amit elterveznek.
Nagy hiba! Aki nem tervez az nem, tudja merre tart. Annak nincsenek céljai, nincsenek sikerélményei, hiszen nem tudja, hogy amit elért, az vajon közelebb viszi-e a céljaihoz.
A tervezés egy olyan eszköz, ami sokat segíthet, ha megfelelő időben alkalmazod. Mint az eszközök nagy része a tervezés sem alkalmas minden probléma megoldására, de az összetettebb, hosszabb időtávot felölelő, nagyobb horderejű témák esetén megkerülhetetlen a siker érdekében.

Ha neked vannak céljaid, de úgy érzed, nincs időd a megvalósításukra, jelentkezz most az ingyenes időhatékonysági tanfolyamra!

Németh Eszter