Az biztos, hogy mindenki egészséges és boldog életre vágyik. Mindenki tudni véli mi kell ehhez:

 • tápláló ételek
 • mozgás
 • nyugodt, stresszmentes életmód
 • bizonyos szintű szabadságérzet
 • egészségmegőrzés és boldogság

  A semmi extra kategória akkor ezzel szerintem kilőve. Mért? Belegondoltál már, hogy miből áll egy napod? Szerinted megfelel ez az egészségmegőrzés kritériumainak?

  Eszed a külföldről behozott csodaszép, de semmi táplálót nem tartalmazó gyümölcsöket, zöldségeket, húst. Reggeltől estig görnyedsz egy asztal előtt, vagy egy nem túl változatos pozícióban, egy gyárban, ahol egész nap a főnököd „motiválni próbál”, általában nem túl sok sikerrel.

  Mit mondanak az elődeink?

  Régen is szalonnán és pálinkán éltek az emberek. Mégis 80-90 évet megéltek egészségben és aktívan. Most akkor mi van? Ha követed az eseményeket, akkor az látod, hogy 40-50-60-éves emberek halnak meg hirtelen, vagy korábban ritka betegségekben. Nevezhetjük ezt fejlődésnek és civilizációs ártalmaknak, de lassan nem ártana felébredni!

  Biztos, hogy az a paradicsom, amit megveszel a boltban ugyanazokat az összetevőket, vitaminokat, tartalmazza, mit akár 50 évvel ezelőtt? Biztos, hogy nincs benne olyan anyag, amit nem kellene megenned? Egészségmegőrzés felsőfokon! Gratulálok, leülhet, egyes!

  Manapság nagyon divatos az afrikai országok éhezőit sajnálni, de ha jobban belegondolsz, nem biztos, hogy jobban éheznek, mint te vagy én.

  Az éhezésnek ugyanis két típusa van.
  1. Mennyiségi és
  2. Minőségi

  Az, hogy véleményed szerint eleget eszel, és akár – bár nem örülsz neki, de – folyamatosan hízol, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a szervezted mindazt megkapja, mire szüksége van a megfelelő működéshez.

  A modern étrendünk tele van alacsony tápértékű, feldolgozott ételekkel. A legtöbb betegség valamilyen ásványi anyag hiány miatt alakul ki. Az emberek nagy része mégis mikor meghallja az étrend kiegészítő szót, már kattint is odébb, vagy megvonja a vállát.

  Egyrészt érthető, hiszen nagyon sok van belőlük. Másrészt meg nem, hiszen sok esetben az életünk múlhat rajta, hogy odafigyelünk-e vállalkozóként vagy családanyaként a testünk jelzéseire és a családtagjaink egészségére és vesszük-e a fáradtságot, időt, hogy utánanézzünk a dolgoknak. Csak azzal az idővel tudsz gazdálkodni, ami rendelkezésedre áll. Ha tudatosan, vagy tudat alatt ezt, megrövidíted, hiába minden erőfeszítés, minden könyv és tanfolyam az időgazdálkodással kapcsolatban.

  Igen, tudom, hogy a gyógyszertárakban is árulnak rengeteg vitamint, igaz, hogy a nagy részük mesterségesen előállított anyagokból áll és a sóról is megmondták, hogy egészségtelen, ezért nem is adnak az iskolákban, óvodákban a gyerekeknek, de vajon akik ezt kitalálták, ők só mentesen étkeznek otthon? Vagy csak a gyógyszergyárak lobbyjának engedtek?

  3 gyerekes anyaként és korábbi több mint 10 éves multis vezetői tapasztalattal rá kellett döbbennem, hogy bizony van még mit tanulnom ezen a téren.

  Ha benned is felmerült már ez a gondolat, tudok neked segíteni, mert én már végigjártam az utat és hiszek abban, hogy tudok neked segíteni egy kis plusz információval. Az általam megtalált módszert, ami a családunknak sokat segített az elmúlt időszakban, mind egészségmegőrzés, mind pedig hatékonysági szinten, szerintem neked is segítene, hogy megőrizd az egészséged és hogy legyen értelme az időd hatékonyabb felhasználásán gondolkodnod.

  Ha fontos az időd és fontos az egészséged is, két ingyenes lehetőséget tudok neked felajánlani, ami mindenféle kötelezettség nélkül él:

  1, ingyenes hírlevél sorozat, ami segít eligazodni az étrend kiegészítők forgatagában. (oldal közepe bal oldalon)
  2, egy ingyenes 60 napos online időhatékonysági képzés, ami vállalkozók tucatjainak segített már abban, hogy ugyanannyi idő alatt több feladatot tudjanak elvégezni, és hogy pont azokat a feladatokat végezd el, amik előbbre visznek a céljaid elérésében.

  Németh Eszter