Előfordult már veled, hogy hirtelen rád szakadt a semmittevés, mert valaki lemondta a megbeszélést, tárgyalást, találkozót?
Mit éreztél ilyenkor?
Dühöt? Csalódottságot? Világfájdalmat?

Ne viccelj!

Ilyenkor kell elővenni a listát!
Milyen listát?

Hát a kétperceset! Azt a listát, amin a kétperces feladatok vannak! Mert ugye van ilyened?
Kétperces feladatok

Kétperces feladatok gyűjtésével komolyabb erőfeszítés nélkül növelheted a hatékonyságod, hiszen amikor hirtelen nem várt pár perces szabadidőd keletkezik, megfelelően tudod azt kihasználni.

Mielőtt fájdalmadban felkiáltanál, elkeserednél, és azt éreznéd, hogy már két perc szabadidőd se lehet ebben az életben, most szólok, hogy ilyen kétperces feladat lehet például egy számodra érdekes cikk elolvasása, pár idegennyelvű kifejezés átismétlése, memorizálása, a bevásárlólista összeírása, vagy akár vállalkozóként egy feladat delegálása, esetleg egy híváslista összeállítása.

Az, hogy mit sorolsz a feladat kategóriába csak és kizárólag rajtad múlik.
Én például gyakran sorolok ide néhány bekezdésnyi angol vagy német szöveg elolvasását egy finom kávé mellett pihenésképpen. Ugye ez azért nem olyan borzasztó.. 🙂

De éppilyen gyakori, hogy leülök és összeírom azokat a témákat, amik a fejemben motoszkálnak, vagy mint elvégzendő feladat, vagy mint elérendő cél. Én például tradicionálisan augusztusban kezdem el összegyűjteni a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos ötleteimet. Hihetetlenül sokat segít novemberben, hogy nem akkor kell agyalnom rajta mit is vegyek a családom tagjainak.

Szeretnél további hasznos tippeket kapni az időd család barátabb felhasználásához és az egészségesebb, nyugodtabb élethez?
Iratkozz fel az ingyenes időhatékonysági tippekért!

Németh Eszter

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!