A cégvezetők nagy része, ha az épp aktuális legnagyobb problémáiról kérdezzük őket, 99%-ban a túlterheltségről, és az időhiányról panaszkodnak.
Azt érzik, hogy meg sem állnak egész nap, és mégsem érnek a feladataik végére!

Hogy lehet az, hogy valaki valóban sokat dolgozik és mégsem éri el az elvárt eredményt?
Valószínűleg az alábbi három hiba egyikét elköveti vezetőként:

1, Feladatok rosszul felosztva

Kis és középvállalkozóknál gyakori hiba, hogy mindent a vezető akar csinálni. Vagy mert úgy érzi, csak ő tudja megfelelő színvonalon elvégezni a feladatot, vagy mert abba a hitbe ringatja magát, hogy nincs ideje betanítani az újonnan érkezőket. Ahogy nő a cég, szaporodnak a feladatok. Az új emberek érkezésére a cégben még az előtt kell felkészülni, hogy megérkeznek.
Hogyan?
Akár már egyéni vállalkozóként elkezdheted leírni, hogy milyen feladatköröket végzel és ezek pontosan milyen fő feladatokból állnak. Ez azért hasznos, mert ha valóban jól végzed a munkádat elkerülhetetlen, hogy növekedésnek induljon a céged.
Amikor eljutsz arra a szintre, hogy fel kell venned az első munkatársat, sokkal egyszerűbb, ha már tudod a meglevő folyamatleírásokból, hogy mik azok a feladatok, amiket nem feltétlenül kell neked csinálnod.

2, Nincs felelősségvállalás

Nem elég, ha az új munkatársaknak elmondjuk, milyen feladatok elvégzését várjuk el tőlük. Fontos, hogy megértsék, hogy mik azok az eredmények, amik ezekből a feladatokból következnek, és azt is tudatosítani kell bennük, hogy ezeknek az eredményeknek az elérése az ő felelősségük.

Probléma esetén nem az a jó megoldás, ha futnak a vezetőhöz és karjukat széttárva várják a megoldást. Ha egyértelműen elmondtad, kinek mi a feladata, várd el, hogy az eközben felmerülő problémákat ők maguk oldják meg.
Segítséget kérni persze lehet, de csak akkor hallgasd meg a problémát, ha legalább 2-3 megoldási javaslatot is hoznak mellé.

3, Nincs bizalom

Bizalom nélkül nem lehet együttműködni. Ha új ember veszel fel, egyrészt alaposan gondold végig, hogy milyen ismeretekkel tudással, képességekkel kell rendelkezni a munkatársnak, másrészt ha már egyszer felvetted, és a betanítás, ellenőrzés után rátestáltad a feladatot, bízz benne. Ne ellenőrizd és utasítgasd percenként, mert így sosem kapsz önállóan dolgozni tudó munkatársat.

A vezetői túlterheltség nem játék. Ha hosszú távon kimerült vagy, annak akár egészségügyi következményei is lehetnek. Szerintem ne halogasd a megfelelő lépéseket, ha érintettnek érzed magad.

Ha szeretnél elsőként értesülni a további hasznos tanácsokról, iratkozz fel a hírlevélre!

Feliratkozom!

Németh Eszter