Az emberek nagy része siránkozik, hogy semmire sincs ideje. Másik részük nem siránkozik, mert nem is veszi észre, hogy elszáll felette az élet. Nagyon kis töredéke az embereknek az, aki tudja merre halad és érzi is hogy halad! A sikeres időgazdálkodás mindannyiunk vágya. De csak kevesen érik el.

Tudod mit tehetsz annak érdekében, hogy sikeres legyél és sikeresnek is érezd magad az időd beosztásában?
tanulni

Lehet hogy az gondolod, hogy ehhez tehetség kell. Vagy éppen azt, hogy szerencse. Vagy azt gondolod, hogy munkahelye válogatja. Nálatok tuti nincs megoldás!
Szerintem mindig van megoldás!

A titok a sikeres időgazdálkodáshoz nagyon egyszerű!

Csupán két lépés kell a sikeres időgazdálkodáshoz, és ahhoz, hogy azt érezd: Jé, ez működik!

1, Találd meg a számodra legmegfelelőbb, működő módszert, rendszert!

Hogyan találod meg a legmegfelelőbb módszert? Úgy, hogy tanulsz, tanulsz és tanulsz! Aktívan keresel! Kipróbálod és értékeled, azt amit tanultál. Ami működik nálad, a te életedben, azt megtartod. Ami nem működik, azt kidobod. De sohasem mondod valamire, hogy nem működik, amit még ki sem próbáltad teljes elkötelezettséggel! Még egyszer mondom! Teljes elkötelezettséggel! Ha úgy állsz neki, ez egy marhaság, akkor előre szólok, hogy ez nálad biztosan nem fog működni. Nem azért mert rossz a módszer, hanem mert nem kellő nyitottsággal álltál hozzá! Vagyis a hiba nem a módszerben lesz, hanem sajnos benned!

2, Csináld, csináld, csináld!

Ha találsz egy jó módszert, elemet, amit kipróbáltál és működik, akkor azt bizony csinálni is kell. Ja, hogy ez igényel némi fegyelmet? Kicsit ki kell lépni a mindennapok megszokásaiból. Esetleg új szokásokat kell kialakítani? Igen! Ez sajnos ezzel jár. Ha semmin nem változtatsz az életedben, mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig, akkor ne várj jobb eredményeket.
A változáshoz neked is változnod kell.

Ha még nem találtad meg a megfelelő módszereket, de úgy érzed, van kedved és kellő elkötelezettséged kipróbálni pár hasznos technikát, akkor ez az ingyenes időhatékonysági tanfolyam pont neked való!

Németh Eszter