Gondoltad volna, hogy az elfoglalt emberek a szabadidejüket is megtervezik? De mire jó egy szabadidőterv?

Munkamániások gyakran esnek abba a hibába, hogy addig hajtják magunkat, amíg minden erejüket és kreativitásukat elvesztik, és nem haladnak egy tapodtat sem, hiába erőlködnek. Hogy ezt elkerüld pihenned kell! Persze mondhatod, hogy neked erre nincs időd, de hosszú távon ezzel csak rontod a saját hatékonyságod.

Tegyük fel, hogy eljutottál addig, hogy elhatároztad, szabadságra mész. Mit tesz ilyenkor egy átlagember? Ha beosztott, szabadságot kér a munkáltatójától, ha cégvezető, bejelenti a cégnél, hogy szabadságra megy.
Vezetőknél az esetek túlnyomó többségében természetesen pont a szabadság napján történik valami katasztrófa, vagy érkezik egy nagyobb megrendelés, vagy csak egyszerűen a munkatársak nem boldogulnak egy feladattal. Beosztottaknál is előfordul, főleg, ha kulcspozíciót töltenek be a cégnél, hogy valaki úgy érzi, pont akkor rájuk van szükség.
Mi történik ilyenkor? Felhívnak. Persze azzal kezdik, hogy nem akarnak zavarni, de ezzel már porrá is zúzták a pihenésedet. Mégha viszonylag hamar megoldódik is a probléma, a pihenésnek lőttek, hiszen onnantól kezdve már a munkán fog járni az eszed.
szabadidőterv

Mit tegyél, hogy ez ne forduljon elő? Készíts szabadidőtervet!

1, Már év elején tervezd meg, hogy mikor és mennyi időt szeretnél szabadságon tölteni.

Ez mind munkavállalóként, mind munkáltatóként hasznos, hiszen senkit nem ér meglepetés, és elkerülhető az is, hogy mindenki egyszerre akarjon hirtelen szabadságra menni. A tervezett időpontokat kommunikáld a munkatársaid felé, ha kell kérj előre engedélyt! Már a szabadság előtt időben jelezd azt is, hogy a szabadság ideje alatt nem leszel elérhető.

2, Szervezz programot, aktív kikapcsolódást arra az időszakra!

Ha nem csak tengsz-lengsz a lakásban, hanem van célja a napnak, könnyebb lesz megállni, hogy az esetleg mégis csörgő telefont felvedd. Ha az alatt a pár nap alatt amig nem vagy, megáll az élet a cégnél, akkor ott valami komoly hiba lehet a munkaszervezésben. Ehhez kapcsolódik a következő tanács is.

3, Készülj fel a pihenésre!

Hogyan? Azzal, hogy még mielőtt még megkezdenéd a szabadságot összeírod a félbemaradt feladatokat megteszed az első lépést azért, hogy nélküled is menjen a munka.
Közös érdek és önös érdek is, hogy aki szabadságra készül, készítse fel a várható eseményekre a munkatársait, beosztottait. Ha tudják, mikor kihez kell fordulniuk – helyetted – sokat segítesz rajtuk is és magadon is.

A szabadság előtt 2 héttel készíts feladatlistát és rendezd fontossági sorrendbe!
Vannak emberek, akikre egyáltalán nem jellemző, hogy listát írjanak. Köszönik jól vannak enélkül is. De még ők is hajlamosak arra, hogy ha tudják, hogy a következő héten szabadságra mennek, elkezdenek listákat gyártani. Hirtelen elkezdenek célirányosan gondolkozni és dolgozni, és olyan hatékonyak lesznek, mint még soha. Miért? Egyszerű. Mert tudják, hogy jön a határidő. Már csak 1 hét, 3 nap, 1 nap és jön a szabadság. Azt pedig senki sem szereti, ha a munkatársai a szabadsága alatt hívogatják. Amit nem sikerül lezárni, azt delegáld. Add tovább a szükséges információkat valakinek, aki helyettesít.

4, Mielőtt elmész szabadságra, már előtte egy két nappal próbálj kicsit lelassulni.

Ha nem akarod a szabadságod első 2 napját azzal tölteni, hogy próbálsz lenyugodni a munkahelyi stressz és kapkodás után, akkor tudatosan készülj előre! Például az alábbi 5 leghatásosabb stresszkezelési módszert alkalmazva!

Ha szeretnél még több hasznos ötletet, a afeladatid hatékonyabb megszervezéséhez, jelentkezz a további tippekért!
Kérem a tippeket!

Németh Eszter