A legtöbb ember a megújulást és a felfrissülést a tavaszhoz köti. Ez az az időszak, amikor a levegő friss illata, az első kinyíló virágok, még a legpesszimistább, legelfoglaltabb, vagy a legszomorúbb embert is mosolyra fakasztják. Ugyanakkor a nyár az az évszak, amikor a legtöbb ember kiveszi a megérdemelt éves szabadságát és kicsit megpihen az eddigi, egész éves feladathalmaz után. Kivesz pár nap szabadságot, és próbál eltávolodni a napi rutintól , az elvégzetlen vagy félbehagyott feladatoktól. Kicsit több időt szentel a családjának.


Tavaszi nagytakarítás a gondolataidban

Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, fogadd meg az alábbi 3 tippet, és a szabadság elteltével még kipihentebben és vidámabban fogsz visszatérni a munkádhoz.

1, A szabadságod első napján reggel, szánj 10 percet a fejedben zsongó elvégzetlen, vagy félbehagyott feladatok leírására!

Fogj egy A4-es lapot vagy a kedvenc jegyzetfüzeted és írd ki magadból az összes feladatot, ami az eszedbe jut.
Ezzel két dolgot érsz el. Egyrészt nem fogod elfelejteni őket, és nem zúdulnak egyszer csak váratlanul a nyakadba, másrészt megkönnyebbülsz, mert nem kell a fejedben tartanod őket.

2, Mi az, ami tőled függ?

Nézd meg a feladatokat, és húzd ki azokat, amik nem tőled függenek! Felejtsd el őket! Amik tőled függenek, azokra van hatásod, tudsz tenni értük. Amik nem tőled függenek, azokra nincs ráhatásod, ezért értelmetlen dolog aggódni miattuk, hiszen ha megfeszülsz, akkor sem tudod befolyásolni a kimenetelüket.
Engedd el őket és idegeskedés helyett pihenj!

3, A felírt, tőled függő feladatokhoz írd fel a határidőket!

A most felírt, és tőled függő feladatokhoz írj határidőket, és írd fel, hogy milyen eszközökre és kikre van szükséged ahhoz, hogy megcsináld őket! Becsüld meg, hogy mennyi idő kell a feladatok elvégzésére, és írd be a naptáradba a kezdő időpontot!

3, Na most irány pihenni!

Ha ezekkel megvagy, akkor most már igazán nincs más hátra, mint végre pihenni és nem törődni a munkahelyi feladatokkal!

Németh Eszter