Ez egy rendhagyó bejegyzés lesz. Nemrég láttam egy filmet, ami mint az hatékony időfelhasználás megszállottjában, mély nyomokat hagyott bennem.
Ezt az élményt szeretném veled megosztani és arra biztatni, hogy ha még nem láttad, de gondot okoz az időd hatékony felhasználása, és hajlamos vagy a halogatásra, feltétlenül nézd meg ezt a filmet.

Garantálom, hogy a film végére merőben másképp fogod látni, hogy mi fontos és mi nem az, az életedben, s ezzel megtetted az első hétmérföldes lépést abba az irányba, hogy értelmesen és számodra hasznosan töltsd el a napjaidat.
Te lopod az időt?

A történet kezdetén megtudjuk, hogy valamikor a jövőben nem pénzzel fizetnek az emberek,
hanem az idejükkel. Születésükkor 25 évet kapnak úgy, hogy ez után a kor után senki nem öregszik tovább.
Amikor elérik a 25. életévüket a további életben töltött időért meg kell dolgozniuk.
Egy év türelmi időt kapnak még bónuszba, de innentől az idejük elkezd visszafelé ketyegni. Ha eljutnak a nulláig meghalnak.

Mivel a szegények nem tudnak tervezni, nagyon hamar lenullázzák időben megmutatkozó vagyonukat, míg a gazdagok több évszázados vagyonnal rendelkeznek. Mint mindenhol, természetesen a megélhetés ára egyre nő. Will, a főhős, mikor egy áremelkedés kapcsán elveszti az édesanyját bosszút esküszik, és eljut oda, ahová a hozzá hasonló emberek eddig még soha.

A film után érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon mi a fontos az életedben! A munkád? A családod? Még egy kocsi? Több pénz? Az, hogy azt tehesd amit szeretsz és ne kelljen megtenned, amit nem?
Általános jó megoldás természetesen nincs, hiszen mindenkinek más fontos. Te vajon tudod, hogy neked mi az?

A filmelőzetest itt nézheted meg:

Lopott idő